Interreg Slovenia
de  |  en  |  slo
Znanje - Novice o projektu
Brošura s kulturno ponudbo za turistične agencije in organizatorje potovanj
Naše poslanstvo je, da ponudimo pravo doživetje zgodovine. Odgovornost, da ohranimo kulturno dediščino in jo uvrstimo v turistično ponudbo, je razvidna v skupni prodajni brošuri za kulturna doživetja. Kar 74 navdihujočih kulturnih doživetij se kot rdeča nit v brezmejni ponudbi kvalitetnih doživetij za nepozabna kluturna potovanja vije vzdolž Ceste ter omogoča invidiualno krojena potovanja po meri. Pri tem vam z veseljem pomagamo.

Povezava: https://backonline.apswiss.ch/6086/castleroad_prirocnikzaprodajo_si.pdf
Skupne delavnice
Cesta gradov gradi mostove preko geografskih, zgodovinskih in kulturnih meja. Združenje spodbuja unikatnost posameznih članov skozi strpnost in integracijo. Med skupnimi delavnicami in spletnimi seminarji so bile razvite možnosti trodimenzionalnega posredovanja kulturih vsebin. Primeri dobre prakse pri naših partnerskih članih združenja so bili uporabljeni kot merilo za nadaljnje razvojne programe: Grad Kornberg
Doživite Cesta gradov
Zahodno od mesta Gradec je grad Piber odlično izhodišče za potovanje po Cesti gradov. Skuppna trasa se vije skozi šest turističnih regij in jo lahko med daljšim bivanjem doživite po posameznih etapah. Pri tem jo lahko prepotujete s starodobnimi vozili, e-avtomobili, kolesom ali pa s približanjem k dvorcem, gradovom, samostanom in zgodovinskim utrdbam tudi peš, in tako prepotujete skoraj 1000-letno skupno zgodovino.

Povezava do tras: https://out.ac/KmOXG

Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland Vulkanland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card