Interreg Slovenia
de  |  en  |  slo
Vrtni dvorec Herberstein
Od vitezov do vrtnic.
Zgodovina
Mogočni vladarji. 

Dvorec Herberstein leži v občini Stubenberg v bližini živalskega vrta Herberstein. Obrambni dvorec stoji visoko na skali, v smeri vzhod-zahod, ki pa od daleč ni viden in je težko dostopen. Njegovi najstarejši deli so s konca 13. stoletja. V sredini 16. stoletja je bil prenovljen in razširjen v stanovanjski objekt z renesančnimi elementi. Dvorec je v lasti že 21. generacije družine Herberstein. V 17. in 18. stoletju je bila ena petina avstrijske Štajerske v lasti grofov Herberstein. Več kot ducat gradov in dvorcev od Istre do Češke, od Koroške do Šlezije je Herbersteine naredilo za mogočno silo v Evropi. 
Cvetoče pravljice v vrtnem dvorcu
"Vrtni dvorec Herberstein" je še danes bivalni in upravni sedež družine Herberstein. Z razlogom se imenuje "vrtni dvorec". Pomembne vrtne površine dvorca, ki segajo vse v 16. stoletje, so neločljivo povezane s tem mestom in vabijo k sprehajanju in čudenju.

Vodenje skozi vrt.
Dišeče vodenje skozi zgodovinski vrt. Pri sprehodu skozi cvetlično razkošje vrtnega kompleksa boste izvedeli zanimivosti o zgodovini evropske kulture vrtov vse od srednjega veka pa do sedanjosti.
 
Za skupine od 15 oseb, po predhodni najavi
Cena: 3,50 € ekskluzivni vstop      Trajanje: 45 minut
Prijava na: +43 3176 / 88 250
Živalski vrt
Doživetje: Afrika  "Simba svet"

Doživite Herberstein, odkrijte več kot 130 živalskih vrst iz vsega sveta v Tierwelt Herberstein in uživajte v obsežnem parku. Johann Maximilian I., Freiherr zu Herberstein, je v 17. stoletju dal pripeljati prve živali iz Italije, sprva so to bili damjaki. Zasebni živalski vrt je bil v 20. stoletju prvič odprt za javnost. Danes je Tierwelt Herberstein živalski vrt dežele avstrijske Štajerske, ki ga vodijo v skladu z najnovejšimi znanstvenimi dognanji, kjer domuje veliko "eksotičnih" živali.
Herbiejev igralni svet
Ob gradu in vrtu, na območju Herberstein, se odpre Herbiejev igralni svet. Novo notranje igrišče. Zabava in igre za otroke od 2 do 12 let na površini približno 1.100 m2. 
Stolp moči, ninja območje, trampolini in donut drsnik - tu lahko odkrijete marsikaj zanimivega.

Trenutni delovni čas in cene najdete tukaj. 
Poroke
Cvetlične pravljice na vaši poroki.
Praznujte v arkadah in dvoranah dvorca, v zasebnem grajskem vrtu, med šumenjem reke Feistritz ob vonju številnih vrtnic, ali v elegantnem grajskem salonu. Za pravljično poroko je Herberstein idealno mesto. Romantični vrt, hišna kapela, veliki dvorec z notranjim dvoriščem po italijanskem vzoru in idilično podeželsko posestvo ponujajo vse za najlepši dan v vašem življenju. 
Stik & informacije
Vrtni dvorec Herberstein
8222 St. Johann bei Herberstein, Buchberg 1
Tel: +43 3176 8825-0
office@herberstein.co.at
www.herberstein.co.at

Trenutni delovni čas in cene najdete tukaj

Zemljevid
Vrtni Grad Herberstein (Štajerska)
Google Maps naloziti

(Strinjam se z uporabo Google Maps)
Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland Vulkanland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card