Interreg Slovenia
de  |  en  |  slo
Dvorec Schielleiten
 Zvezni športni in rekreacijski center.
Zgodovina
Baročni blišč.

Dvorec Schielleiten, drugi največji baročni dvorec v Avstriji, so zgradili grofje Wurmbrand-Stuppachmed med leti 1720 in 1730. Žal so grofje z gradnjo dvorca presegli svoje finančne zmožnosti, tako da je le-ta bila začasno prekinjena. Dokončani so bili zgolj srednji rizalit, obe krili in pa zahodni rizalit. Dvorec je bil načrtovan v obliki srednjega paviljona s stranskimi krili v stilu dunajskega visokega baroka. V lasti družine Wurmbrand-Stuppach je ostal do leta 1906, potem je dvakrat zamenjal lastnike. Leta 1935 je bil prodan Republiki Avstriji. V 2. svetovni vojni sodvorec Schielleiten uporabljali kot Gau-športno šolo, pozneje pa je služil kot nadomestna nastanitev graške otroške bolnišnice sv. Ana in poljske bolnišnice.

Danes je ta baročni dragulj Ceste gradov priljubljena poročna lokacija, služi pa tudi kot kulturni center in predvsem kot športni hotel. Pred tukajšnjo veličastno grajsko kuliso je večkrat potekalo svetovno in evropsko prvenstvo v balonih.
Zvezni športni in rekreacijski center
Športno naokrog.

Danes je ta baročni dragulj Ceste gradov predvsem športni hotel. Na površini 43 ha nudi vse, kar si srce športnika zaželi: mesto za tenis, nogomet, košarko in odbojko, površino za atletiko in še veliko več. Tako je dvorec Schielleiten največja in najstarejša tovrstna ustanova v Avstriji.
Poroke
Edinstven ambient baročnega dvorca in lepo vzdrževan grajski park, v katerem se nahajajo stoletna drevesa, poskrbijo za romantično vzdušje in očarajo obiskovalce v vsakem letnem času.

Od prve ideje ... dekoracije prostorov, izdelave poročnega menija pa vse do izbire glasbe, organiziramo poroke čisto individualno glede na želje neveste in ženina.
Hotel & restavracija
V dvorcu Schielleiten so poleg dvorca (75 sob) na voljo tudi moderne sosednje stavbe (75 sob), ki vsaki večji skupini ali pa športni ekipi omogočajo, da bivajo, jedo in trenirajo na grajskem zemljišču. Za vse ekipe in zaključene družbe je na voljo na novo obnovljena restavracija, ki ponuja domačo hrano.
Stik & informacije
BSFZ Dvorec Schielleiten
eden od avstrijskih športnih središč

A-8223 Stubenberg am See, Vockenberg 81
Direktor: Gerhard Reiterer
T: +43 3176/8811-0, Fax DW 342
schielleiten@bsfz.at
www.schielleiten.bsfz.at
Zemljevid
Grad Schielleiten (Štajerska)
Google Maps naloziti

(Strinjam se z uporabo Google Maps)
Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland Vulkanland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card