Interreg Slovenia
de  |  en  |  slo
Dvorec Rotenturm
Prebudite se iz sanj.

Dvorec Rotenturm leži v sončni termalni regiji južnega Gradiščanskega in je eden izmed najlepših zgodovinskih gradov Avstrije. S skrbno in popolno sanacijo je bila ustvarjena 21. stoletju prilagojena, idealna in ekskluzivna infrastruktura za različne prireditve. Vključen je v 11 ha veliki angleški krajinski park, v katerem lahko vi in vaši gostje uživate v popolnem udobju. 
Zgodovina
Od propada in padca do vzpona in blišča. 

Med leti 1862 in 1864 je bil sedanji dvorec zgrajen v romansko-orientalski podobi, s svetlimi okrasnimi elementi na rdeče ometani osnovi, po naročilu grofovske družine Erdődy pod vodstvom gradbenika Johanna Langa (1822–1900). 

V nadaljevanju je dvorec Rotenturm doživel svoj prvi razcvet: do leta 1928 se je v njem nahajala dragocena zbirka umetniško navdahnjenega grofovskega para Juliusa in Emilie Erdődy. Leta 1924 je požar uničil večji del notranje opreme, med drugim tudi družinski arhiv Erdődy in v stolpu hranjeni skrivni arhiv madžarskega narodnega junaka kneza Franza II. Rákóczi (1676–1735), vodje madžarske vstaje proti Habsburžanom (1704–1711). 

Leta 1929 je bila zbirka, ki se je nahajala v dvorcu, prodana na dražbi; za kratek čas je dvorec prevzel češki violinski virtuoz Jana Kubelíka. V letu 1971 je prešel v last dežele Gradiščansko. Od leta 2008 je ponovno v zasebni lasti. 
Grajski gospodje
Dunajski nepremičninski in zavarovalniški strokovnjak profesor Heinz Schinner je kupil propadajoči pravljični dvorec in ga v sodelovanju z deželnim uradom za varstvo kulturne dediščine obnovil. Dvorec Rotenturm služi kot družinska rezidenca in prvič odpira slavnostne dvorane v pritličju za prireditve. 
Sanjska poroka
Poroka kot v pravljici.

Ko naš poročni par s svojimi svati prestopi grajska dovozna vrata iz kovanega železa, le ti pustijo vsakdanjik za sabo in se potopijo v osebno pravljico.

Za poročni obred sta na voljo dve slavnostni dvorani za civilno poroko kot tudi grajska kapela za cerkveno poroko. Dvorec ima na voljo sedem slavnostnih prostorov, ki sprejme do 130 oseb. Družina in prijatelji mladoporočencev lahko prenočijo v enem od štirih grajskih apartmajev, sveže poročeni par pa lahko preživi poročno noč v čisto novem poročnem apartmaju v grajskem stolpu. 

Poleg tega je v dvorcu Rotenturm certificiran načrtovalec porok, ki s svojim timom podpira poročni par  skozi celotno načrtovalno obdobje s pozornostjo do podrobnosti in z znanjem. 
Praznovanja & dogodki
Rezidenca za vaše prireditve.

Dvorec Rotenturm ponuja odlično priložnost za organizacijo dogodkov. Poroka, seminar, tiskovna konferenca, delavnice ali zabava za stranke in delavce – obnovljen dvorec vas bo gostoljubno sprejel. Pomembno je ujeti popoln trenutek in ustvariti dolgotrajne spomine. Prav to je v novem "ekskluzivnem dvorcu Rotenturm" mogoče. 
 
Krst
Prvi veliki dan v življenju.

Krst sodi med večja praznovanja družine. Grajska kapela, ki lahko sprejme do 100 ljudi, je idealno mesto za ustvarjanje nepozabnih trenutkov. Doživite edinstveni čar dvorca Rotenturm in praznujte vaš krst ob sprejemu s šampanjcem v dvorcu Rotenturm. 
Rojstnodnevna zabava za otroke & vodenja za osnovne šole
Veliki lov za grajskim duhom Leonidom. 

Otroci se podajo na lov za grajskim duhom Leonidom. S pomočjo vzgojiteljice smo sestavili zahtevne uganke, ki jih morajo rešiti. V grajskem parku se nahaja parkour, ki ga je potrebno premagati s konjičkom na palici. Seveda je po toliko napora na voljo tudi malica. Pri tem skrbimo, da so vse sestavine biološkega izvora!

Ob predhodni najavi!
Stik & informacije
Dvorec Rotenturm
Družina Schinner
Am Schloss 1
A-7501 Rotenturm an der Pinka
Tel.: +43 1 715 33 33 
Mobil.: +43 676 945 45 46
office@schlossrotenturm.at
www.schlossrotenturm.at

Vodenja za skupine (od 15 do 40 oseb) po obnovljenem gradu in angleškem parku so na voljo ob predhodni najavi.
Zemljevid
Grad Rotenturm (Štajerska)
Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland Vulkanland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card