Interreg Slovenia
de  |  en  |  slo
Viteški grad Lockenhaus
Časovno potovanje v srednji vek.
Pravi viteški grad
Mogočni grad Lockenhaus še kot edini grad v Avstriji kaže podobo pravega viteškega gradu. Pri ogledu gradu lahko raziskujete razstave in zgodovinske prostore (viteška dvorana, mučilnica, kultni prostor idr.) ali pa skozi vodenje spoznate zgodovino gradu in vseh njegovih prejšnjih prebivalcev: od templjarjev, grozljive krvave grofice pa vse do netopirjev.
Zgodovinski ambient, okusno opremljen grajski hotel, informativna vodenja po gradu, polna doživetij, številni kulturni dogodki in grajska taverna s svojo srčno kulinariko spremenijo grad v središču sončnega Gradiščanskega v edinstveno izletniško, prireditveno, konferenčno in dopustniško lokacijo. 
Zgodovina
Grad je bil zgrajen okrog leta 1200 nad dolino reke Güns in se je prvotno imenoval Leuca. Od leta 1270 je pripadal grofom Güssing, med 14. in 17. stoletjem pa je velikokrat zamenjal svoje lastnike. Zakonski par Margaret in Paul Anton Keller je leta 1968 kupil grad v propadajočem stanju. Prodala sta celotno premoženje in ga vložila v ohranitev gradu Lockenhaus, ki je edinstven evropski kulturni spomenik. Od leta 1980 grad upravlja viteški upravni odbor fundacije prof. Paula Antona Kellerja.
Poroke & dogodki
Poroka na gradu Lockenhaus pomeni praznovanje najlepšega dneva v življenju v sanjskem okolju romantičnega gradu. Nepozabne ure v elegantno renoviranih, zgodovinskih prostorih in izvrstna gastronomija v grajski taverni Lockenhaus z več desetletnimi izkušnjami v organizaciji porok. 

Službeni izlet, motivacijski dogodki, seminarji, timbilding, zasebne zabave, ekskurzije, šola v naravi, otroške rojstnodnevne zabave – tukaj doživite edinstveno okolje gradu Lockenhaus in prečudovito pokrajino naravnega parka Geschriebenstein.
Grajski hotel
Da bi občutili čar gradu Lockenhaus, lahko prenočite v novi elegantni, zgodovinski grajski sobi  v notranjosti gradu. Neposredno ob grajskem obzidju je prizidanih  32 udobnih in velikih družinskih sob z balkonom, s kopalnico/WC-jem ter vgradno kuhinjo, ki so dostopne z grajskega dvorišča. Na podstrešju se nahaja 14 ugodnih mansardnih sob s kopalnico/tuš-kabino.
Otroške & šolske skupine
Že leta smo uspešno specializirani za otroške, šolske in mladinske skupine iz cele Avstrije. Poleg grajskega hotela z več kot 40 sobami ponujamo tudi obsežen program, med drugim: Aktivnosti za športne tedne: nogometno igrišče za treninge, teniško igrišče in bazen v okolici, dobro razvito kolesarsko omrežje, jahalne steze, sprehajalne in tekaške poti. Postavljen v okolico naravnega parka Geschriebenstein-Irottkó in družinske terme Lutzmannsburg. Interaktivna stalna razstava "Prijatelji noči" na gradu Lockenhaus informira otroke o netopirjih in njihovi zaščiti.

Z veseljem vam pošljemo po meri narejeno ponudbo, povpraševanje na: tel. +43 (0) 2616/23 94 ali po E-Mailu: rezeption@ritterburg.at

Stik & informacije
Viteški grad Lockenhaus
A-7442 Lockenhaus, Eugen Horvath Platz 1
Tel: +43 2616 2394-0
E-Mail: rezeption@ritterburg.at
www.ritterburg.at

Odpiralni čas: 

5. junija – 31. oktober
vsak dan 9.00–18.00 (zadnji vstop ob 17.00)
Zemljevid
Grad Lockenhaus (Burgenland)
Google Maps naloziti

(Strinjam se z uporabo Google Maps)
Burgenland Stiftung
RIS
BISTRA
TZD
Steiermark
Oststeiermark
Thermenland Vulkanland
Apfelland
Vulkanland
Burgenland
Österreich
Genuss Card